Dagens modetips

Dagen modetips straight from the desk of blondLinus: Blygdkapsel
 Denna under renässansen mycket populära accessoar förutspås av blondLinus under senhösten få en nyrenässans i de trendkänsligare kretsarna för att framåt våren till överkomliga priser nå ut till den bredare publiken.


På bilden ser vi stilikonen Karl V posera iförd blygdkapsel, smakfullt accentuerad med en stor hund.

Dagens Linusstatistik




Linus har enligt egen utsago kryssat 232 olika fågelarter och är därmed endast 68 kryss från ett medlemskap i den ökända "300 klubben", denna grupp har i motsats till det vanliga missförståndet inget att göra med ägarklubben för Nissanbilar av modellen 300ZX*.




 

*mer om denna bil här
http://300zx.se/
http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_300ZX


Huliganer & odågor!


Idag drabbades Linus av den ökande brottsligheten i samhället.
 Vid lunchtid upptäckte modeikonen att någon i ett obevakat ögonblick lagt rabarber på hans stilfulla läderportfölj, bilden ovan är tagen i samband med detta.
 Det hela fick dock ett lyckligt slut då Linus tillhörigheter snart kunde återställas genom ett rådigt ingripande från tillskyndande lokalbefolkning.

Dagens bird






Utan att närmare motivera varför publicerar vi idag en bild av skådespelerskan Goldie Hawn
(Hade Linus själv fått välja skulle denna text skrivits utan radbrytning samt med avstavning)







Något för att stilla kulturhungern..

Veckans dans är:
Romantisk balett
Illustration från den romantiska balettens era – ”Pas de Quatre” med Marie Taglioni, Carlotta Grisi, Fanny Cerrito och Lucile Grahn (1845)
Illustration från den romantiska balettens era – ”Pas de Quatre” med Marie TaglioniCarlotta Grisi,Fanny Cerrito och Lucile Grahn(1845)
Italienska ballerinan Carlotta Grisi i baletten ”Giselle”
Italienska ballerinan Carlotta Grisi i baletten ”Giselle

Den romantiska perioden inom balett inföll under 1800-talets första hälft och motsvarar i princip romantiken inom konst och litteratur. Den romantiska balettens tematik rör sig kring människans förhållande till naturensamhället och det övernaturliga.

Den romantiska baletten koreograferades vanligtvis i två akter. Den första akten äger rum i dagsljus, medan den andra utspelar sig nattetid i det övernaturligas domän; baletten slutar i tragedi. Två kända exempel på baletter från den romantiska eran är Sylfiden (1832) och Giselle (1841).

Innehåll

 [göm]

Ballerinan i fokus [redigera]

Med den romantiska baletten kom de manliga dansarna i bakgrunden, och ballerinan fick en alltmer framträdande roll. En av de mest berömda ballerinorna var italienskan Marie Taglioni som kom att bli urtypen för den romantiska erans ballerinaideal. Ballerinans scenkostym var den vitaromantiska tutun, en klockformad kjol med flera lager tunn tyll; med tutun bars ett vitt liv. I balettens andra akt, t.ex. i Giselle, dansar corps de ballet i romantiska vita tutuer; detta kom med tiden att kallas ballet blanc (franska ’vit balett’).

Specialeffekter [redigera]

För att skapa dimmiga effekter och suggestiva scenmotiv använde man gasljus på scenen. I kombination med ballerinornas tunna tutuer och deras dans en pointe var det möjligt att med gasljuset uppnå drömlika och eteriska scenerier.

Romantiska baletter (urval) [redigera]



Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Romantisk_balett


Expedition Öland

Linus har under sin fågelskådartur till grannlandet Öland spottat bl.a Knölsvan, Sångsvan, såväl Stor- som Småskrake samt allas vår famoritbird Knipa*.




*Knipa (Bucephala clangula) är en fågel som tillhör underfamiljen Merginae.

mer om Knipan på http://sv.wikipedia.org/wiki/Knipa

När Linus frågar svarar man




"-Linus åt frukost, därav sprallet"
(Gammalt djungelordspråk)




Lysande resultat

Linus har under sin expedition till Öland siktat en fågel så ovanlig att den inte ens förekommer på wikipedia, att detta skulle ha att göra med att fågeln i realiteten inte inte existerar har redaktionen inte ens övervägt att spekulera i då sådana befängda påhopp skulle utgöra ett alltför orealistiskt ifrågasättande av Linus auktoritet som ornitolog.
 Vi sällar oss till uppfattningen att den Svartvingade vadarsvalan i allra högsta grad är verklig.


Denna bild av Linus publiceras för att fira denna lyckade skådning.
 Då Linus anmärkt på att somliga av bilderna av honom på sidan inte skulle framställa honom från hans bättre sida har vi givit Linus fria händer att själv regissera sitt poserande på denna, så till allmänhetens lycka; Linus så som han vill se sig själv.

Update

Linus har spenderat sin helg på Öland sökande efter högvilt att betrakta, viltet skall vara högt i en sådan bemärkelse att det regelmässigt och utan obstruerande dödsfall kan befinna sig på höjder om minst 40 meter över marknivån. Vi talar således om fåglar (ekorrar skulle förvisso också passa beskrivningen men det förutsätter en tillgång på rent löjligt höga träd).
 Linus har givit sitt ord på att tillhandahålla aktuellt kryssmaterial så snart han återkommer till hufvudstaden, redaktionen håller tummarna för nya kryss av pungmesdignitet, det gör även du, annars är du jävligt dålig.

Kanske vi kan hoppas på en Lunnefågel* till och med?


*-Lunnefågel (Fratercula arctica) är en fågel som tillhör familjen alkor. Den häckar i nordatlanten både på den europeiska och nordamerikanskasidan. Lunnefågeln är talrikast i Storbritannien och på Island med en världspopulation på mellan 3,8 och 8,2 miljoner häckande par.

 Mer om denna spännande krabat på http://sv.wikipedia.org/wiki/Lunnefågel

Straight outa..

På allmän begäran har vi äran att porträttera en av Linus äldsta vänner och det är inte en grotesk stinkande hummer.
Då Linus emellanåt behöver röra sig i de något mer tveksamma av kvarter är en bra backup bra att ha till hands. Denna sannolika surkart ser till att Linus alltid har ryggen fri, en riktig thug, hiphopfarbror straigt outa conton.

Dagens Linuscitat

"Jag antar att det till viss del är mitt fel som så att säga drew first blood men det rättfärdigar ju i sig inte fler penisar i händerna på barn"


Gårdagens Linuscitat

Linus definierar sig själv med hjälp av ett Glenn Killing-citat "-Jag är tjock, jag är blond och jag är konstig"

(Vissa tveksamheter finns dock angående huruvida detta uttalande speglar Linus egentliga åsikt då det gjordes i samband med viss pilsnerkonsumtion)

Linus testar..

Linus testar; Dryckjom
 Kall pilsner på juristernas hus är en svårbedömd fråga men efter 3 försök kom Linus fram till att öl är gott och billig öl ännu godare.

Kall pilsner får 4 av 5 sädesärlor

Igår vid den här tiden..

Var Linus fullt upptagen med att hjälpa sin protegé BeeWee med skolarbetet.
 Linus ser det som sin skyldighet att hjälpa unga förmågor som fått en orättvis start i livet till en chans att uträtta stordåd.

Ett klargörande

blondLinus.se's redaktion vill härmed vänligen men bestämt be hiphop-finansfarbröder med bristande tillgång på fritid att försöka undvika sarkastiska kommentarer riktade mot blondLinus släkt.

Status quo 2.0

Dagen blondLinus uppdatering uteblir p g a tveksamt väder

Vi tillhandahåller istället en artikel som vi valt att publicera under rubriken "veckans dans"

Tyvärr kan vi i dagsläget inte bekräfta huruvida Linus dansar Lindy hop eller ej men vi vill gärna tro att så är fallet.

Lindy hop

Från Swing In The Colony, Kaliforninen, 2005
Från Swing In The Colony,Kaliforninen, 2005
Från Midtown Stomp, Kalifornien, 2005
Från Midtown Stomp,Kalifornien, 2005

Lindy hop är en swingdans från New York i USA som även kallas 'jitterbugg'. Dansen skapades i Harlem på 1920- och 1930-talet, som en utveckling urcharleston och i princip alla andra danser som de dansande kände till.

Det sägs att namnet kom till när Charles Lindbergh flugit över Atlanten och välkomnades i New York. På gatorna dansade människorna och speciellt en, solodansande, man utmärkte sig. En reporter frågade denna dansare vad det var för dans han dansade. Med ett leende svarade mannen att han dansade "lindy hop". Sedan dess har det kallats lindy hop.

Ordet kom in i svenskan när dansen kom till Sverige på 1940-talet. Mest förknippas nog den här tidens svenska jitterbug med swingpjattar och dansställetNalen i Stockholm. Den svenska buggen är skapad ur resterna av denna jitterbug. Ordet jitterbug har översatts med darrlus.

På 1980-talet fick lindy hop en renässans som till stor del utgick ifrån Sverige. Efter att ha blivit fascinerad av gamla swingfilmer från 1940-talet bestämde sig Lennart Westerlund för att söka upp dansarna i dessa filmer. Lennart, tillsammans med Anders Lind och Henning Sörensen, åkte till USA i 1984, fast bestämd att träffa Al Minns. Vid senare tillfällen hittades även Frankie Manning och andra lindy hop-stjärnor. De möten var början på den nya swingvåg som kom först och främst till Sverige och som fått sitt starkaste fäste i Herräng Dance Camp, det årliga swinglägret i Herräng som lockar dansare från alla världens hörn.

Lennart Westerlund startade strax efter hemkomsten till Sverige dansgruppen The Rhythm Hot Shots, som utvecklades till en av världens främsta dansgrupper. I dag är det Harlem Hot Shots som tagit över deras mantel med nya medlemmar men fortfarande med Lennart Westerlund vid rodret.

Harlem Hot Shots började under 2005 bygga om den gamla biografen Chicago på Hornsgatan 75 i Stockholm till en danslokal som tagit sin föregångares namn "Chicago". Här bedrivs en kursverksamhet och anordnas social danskvällar som blivit så populärt att Chicago redan efter ett halvår blivit för litet för verksamheten.

I tävling och som show innehåller lindy hop ofta akrobatik, men det är inget som vanliga sällskapdansare ägnar sig åt. Som tävlingsdans räknas lindy hop iSverige till BRR-danserna. Danssport i Sverige, där BRR-danserna liksom Tiodans och Line dance ingår, administreras av Svenska Danssportförbundet.

Grundsteg i lindy hop [redigera]

Lindy hop rör sig från sluten position, där följaren har sin vänster hand på förarens axel, föraren sin högra på följarens rygg och de övriga två händerna håller i varandra, till öppen position där man håller i varandra i bara en hand. Stor del av dansen skapas i övergången mellan dessa positioner. Det förekommer även att de dansande släpper varandra helt. Ytterst få saker kan sägas vara förbjudna i lindy hop, förutom att inte följa takten och musiken. Turerna rör sig vanligtvis över åtta taktslag, åttor, eller över sex taktslag, sexor.

 

Vanlig åtta
Slag1&2&3&4&5&6&7&8
Förarens stegV H VHV H V HVH
Följarens stegH V HVH V H VHV

 

Vanlig sexa
Slag1&2&3&4&5&6
Förarens stegV H VHV HVH
Följarens stegH V HVH VHV

 

Charleston
FörarenFöljaren
SlagFotRiktningSlagFotRiktning
1steg vänsterbak1steg högerbak
2steg högerstill2steg vänsterstill
3kick vänsterfram3kick högerfram
4steg vänsterfram4steg högerfram
5kick högerfram5kick vänsterfram
6  6  
7kick högerbak7kick vänsterbak
8steg högerbak8steg vänsterbak



info hämtad från: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lindy_hop

Det går bra nu kompis

Lanseringen av blondLinus.blogg.se har som bekant blivit en succé och Linus själv liknar mer och mer en modern inkarnation av kung Salomo för var dag som går då det inte verkar finnas något han inte genom sitt magiska handlag kan förvandla till guld och framgång.
 Angående onda rykten som gör gällande att Linus p g a sina framgångar ska ha förlorat sin verklighetsuppfattning ställer sig entreprenören själv oförstående. Tidigare i veckan gick Linus ut och dementerade påstådda kejsarkomplex i ett pressmeddelande där han gjorde klart att han "-är precis som vilken kille som helst" samt att "-den enda skillnaden mellan mig och alla andra är att jag har det mycket bättre"

Bilden visar Linus speglande sig i glansen av sina framgångar, här i en intervju med en självutnämnd nyckelperson inom svenskt näringsliv.

Dagens Linusfakta

Linus finner det föga exalterande att kommunicera verbalt och sköter i möjligaste mån sådana förehavanden på ett modernare sätt. Här samtalar Linus och den andre herren bredvid hjärligt via smschat 

Status quo

Då Linus den senaste tiden persistent objecterat vad gäller utlämnandet av aktuella krysslistor nödgas vi publicera gammal statistik.. tyvärr har vi inte heller någon sådan att tillgå då bloggen är c a 5 dagar gammal.

Istället bjuder vi på en kort resumé om Linus senaste kryss, Pungmesen.

Pungmes (Remiz pendulinus) är en liten fågel som tillhör familjen pungmesar.

Utseende och läte [redigera]

Den är cirka 11 cm lång. Till utseendet är den ganska lik törnskatehannen. Huvudet är grått med en karakteristisk svart ansiktsmask och spetsig näbb. Ungfåglarna har ingen mask. Ryggen är rostbrun. Könen är ganska lika, men hanen har klarare färger och oftast större ansiktsmask. Lätet är ett utdraget ziyy. Sången är tystlåten och något lik svartmes och hörs ofta från boöppningen.

Utbredning och biotop [redigera]

Pungmesen häckar sporadiskt i västra Europa medan den är talrikare i öst- och sydeuropa. Österut förekommer den i ett bälte som sträcker sig till Kina. Den är flyttfågel men ibland stannar ett fåtal kvar i skåne; höstflyttningen sker i juli och pågår till november. Pungmesen övervintrar i sydvästra Europa - Portugal och Frankrike. Återvänder till häckplatserna gör den från slutet av april till början av maj.

Pungmesen observerades i Sverige första gången på 1960-talet och häckar sedan början av 1970-talet i Skåne. Dess antal och utbredning ökade starkt under 1980-talet och den häckar nu på många ställen i södra Sverige. Populationen minskade dock igen under 1990-talet men idag är stammen stabil.

Den lever vid vegetationsrika stränder, sumpmarker med träd och buskage av björk och vide.

Häckning [redigera]

Pungmesens bo är pungformat, ungefär 17 cm högt och 11 cm brett och helt slutet sånär som på en liten tunnelformad öppning. Hanen påbörjar bobyggandet och försöker locka till sig en hona. Paret bygger sedan tillsammans färdigt det komplicerade boet av gräs, fröhår och växtfibrer. Boet hänger på en kvist längst ut i ett träd eller en buske, gärna över vattnet. Honan lägger 3-8 ägg som ruvas i cirka två veckor. Både honan och hanen kan ruva äggen. Den av föräldrarna som inte ruvar flyttar till ett nytt ställe för att bygga nytt bo och finna en ny partner. Detta kan upprepas flera gånger under samma häckningssäsong. Ungarna är flygfärdiga efter 22-24 dagar.

Föda [redigera]

Pungmesen lever av insekter, spindlar och frön som den plockar i kolvar av kaveldun, vassvippor mm.

 

Ovanstående data hämtad från wikipedia.se

http://sv.wikipedia.org/wiki/Pungmes


It's raining men (vad gör väl det?)

Idag regnade det över Stockholms Universitet. Detta bekom emellertid inte Linus det ringaste då han som bekant är Stockholms yngsta farbror och därmed alltid har sitt paraply med sig.

Dagen Linuscitat: "-Vädret 0 Linus 1"

Ett gott betyg för våra vedermödor

Så här bra mår Linus när han uppdaterar sig om sina förehavanden via favoritbloggen blondLinus.se, här kan Linus hålla reda på vad han har för sig utan att behöva komma ihåg någonting alls själv.

Admin förtydligar

BlondLinus.blogg.se har en högteknologisk funktion som gör det möjligt att se alla bilder på bloggen, precis som de ser ut fast mycket (nåja) större bara genom att man klickar på bilden man vill se (att klicka på bilder man inte vill se vore ju i sammanhanget tämligen ologiskt, eller hur?).

Men alla de tuffa barnen gör ju så!



Idag fattade Linus det något chockerande beslutet att ägna den första av föreläsningens tre timmar åt att spela videospel på sin freestyle för att därefter avvika från lokalen redan i första fikapausen(!)
 Oron låg som en unken dimma i kamraternas sinnen då det befarades att Linus var på väg att bli en sk. värsting och hoppa av skolan för att röka öring* på heltid.



Tack och lov visade det sig snart att Linus endast valt att disponera sin tid i skolan på ett sätt som i hans tycke bättre tillvaratog hans studieintressen.
 Linus återfanns i biblioteket för att strax därpå åter gå upp i rök mitt under pågående gruppvandring till skolkafeterian för att 15 minuter senare på nytt dyka upp, denna gång med ett brett leende mitt i ansiktet och en föga tillmötesgående inställning beträffande presenterande av svar på var han befunnit sig, vad han företagit sig där samt hur det kom sig att han plötsligt var så glad.


*Öring (Salmo trutta) är en art i familjen laxfiskar. Varianter är havsöring (Salmo trutta trutta), insjööring (Salmo trutta lacustris) och bäcköring(Salmo trutta fario). Öringen är Jämtlands landskapsfisk. Öringen är populär att bedriva sportfiske efter. Öring är även en uppskattad matfisk.

Dagens Linuscitat

"-Jag hade en period då jag käkade tre grapefrukt om dagen"


Bilden ovan visar en snuvig men lycklig Linus, poserande på bästa bilhandlarmanér

Inte bara roligt..

 Tyvärr blev det inte bara roligt på skolan idag, vilket offentliggjordes i och med att Linus under pågående lunchrast utbrister att han blivit föremål för hotelser inkomna via sms. Linus kamrater stelnade till och en något obehaglig stämning sänkte sig över över matsalen. Tack och lov kunde ett visst mått av uppsluppenhet åter infinna sig sedan det blivit utrett att hotelserna troligen kunde härledas till en hiphopfarbror hemmahörande på Östermalm sedan tidigare känd för stora ord, inte sällan utan någon som helst verklighetsförankring vilken bäst kan beskrivas som oberäknelig men harmlös.

 Bilden ovan är endast en fantombild framställd i syfte att ge en indikation om hur gärningsmannen eventuellt skulle kunna tänkas se ut, det är inte på något sätt styrkt att någon faktisk likhet finns.

Seminarium, Oj så spännande!

Idag hade Linus sitt första avtalsrättsliga seminarie.
 Väl förberedd i vanlig ordning hade han den svarta portföljen laddad med allehanda juridiska spetsfundigheter och även om Linus i och för sig inte var bekant med en man vid namn Peter Apelgren och därmed gick miste om den rent humoristiska behållningen föreföll Linus njuta av denna tilldragelse.


Äta bör man annars..

Idag valde Linus för omväxlings skull att äta en sallad till lunch.
 Linus valde en sallad med räkor* i då han är mån om sin hälsa och gärna ville åt den nyttiga bulgur som oxå ingick i kompositionen. Till detta ingick även en spännande fruktdryck av fabrikatet chiquita, denna gavs emellertid rask bort då Linus ansåg att det minsann fick finnas en gräns för det maximala antal nyttigheter som kunde anses rimligt att inta under en och samma dag.

*Sallad med räkor skall inte förväxlas med Räksallad, även om det dagliga språkbruket emellanåt ger vid handen att de två skulle ha något med varandra att göra.

RSS 2.0